Bogoljub Karić: Različita preduzeća su ključna za jaku budućnost

Minsk World je zamišljen da bude najveći višenamenski projekat u Istočnoj Evropi, privlačeći stotine investitora i pružajući bezbrojne ekonomske mogućnosti za Belorusiju. Projekat od 1.000 hektara bio je predvođen od strane BK Grupe, i predstavlja ideju svog osnivača, Bogoljuba Karića.

BK Grupa je jedna od najvećih i najuticajnijih kompanija za razvoj nekretnina u svetu, s trenutnim portfolijom projekata koji prelazi 24 milijarde dolara. Osnivač i izvršni direktor Bogoljub Karić oduvek je priznavao vitalnu važnost prepoznavanja obećanja rastućih istočnoevropskih tržišta, a kroz Dana Holdings, pokrenuo je nekoliko višestrukih projekata širom Istočne Evrope. Minsk World svet je daleko najveći.

Minsk World – na putu da Belorusija postane globalni finansijski lider.

Minsk World, stambeni, industrijski, zabavni, maloprodajni i međunarodni finansijski kompleks, osmišljen je tako da postane jedno od najznačajnijih ekonomskih čvorišta u Istočnoj Evropi. Razvoj se projektuje ne samo da bi privukao stotine globalnih investitora, nego će podržati i hiljade preduzeća duž lokalnog lanca snabdevanja u narednim decenijama.

Minsk World – projekat zapanjujućeg obima i ambicija – trenutno je u razvoju; procenjeni datum završetka je 2029. godina. Centar će se sastojati od masivnih stambenih naselja sa 30.000 stambenih jedinica; više od 300.000 kvadratnih milja poslovnog prostora; maloprodajnog i zabavnog kompleksa; i zelenih površina za rekreaciju.

Dugoročni rast i krajnji prosperitet započinje razvojem velike i zdrave radne snage i snažne i održive infrastrukture. Da bi se obezbedila potpuna dostupnost, javni prevoz će biti proširen i modernizovan kako bi se prilagodio projektovanim hiljadama stanovnika i radnicima u okviru kompleksa. Dodavanje škola, centara umetnosti i kulture i društvenih resursa pomoći će izgradnji i negovanju uspešne zajednice i stvaranju atraktivne destinacije za domaće i strane posetioce.

Minsk World je tek jedan od mnogih projekata koje Bogoljub Karić trenutno razvija – BK Global takođe radi na stvaranju energetskog efikasnog Tesla grada. Buduća nastojanja mogu obuhvatiti razvoj strategija za pokretanje poljoprivrede u Srbiji prema većim trgovinskim mogućnostima.

” Mi pomažemo da promenimo svet,” rekao je. “Jedan po jedan projekat.”